Vaderdag Cadeau BBQ

Barbecue cadeau voor échte vaders

Koop een barbecue voor Vaderdag! Een barbecue is een geweldig cadeau voor vaders die van koken houden. Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt en hoe veel geld je kunt uitgeven.

Kies voor een kleine, draagbare barbecue als je op zoek bent naar iets betaalbaars en compact, of ga voor een grotere versie als je meer ruimte hebt en klaar bent om een beetje meer uit te geven. Er zijn ook verschillende accessoires die je kunt kopen om de barbecueervaring nog leuker te maken, zoals een afdekhoes, pannen, een borstel om mee te vegen, een vleessnijder en een thermometer.

Houtskool barbecue

€39,-

3.9/5

Barbecue smoker

€49,95

4.1/5

Houtskool tafelbarbecue

€59,99

4.6/5

Cilinder barbecue chroom

€36,95

4.4/5

Grill king BBQ mat groen

€36,95,-

4.5/5

Kogel barbecue groen

€29,60

4.1/5

Olievat barbecue klein

€39,95

4.6/5

Vikkieeerin emmer barbecue

€32,95

4.4/5

Barbecue accessoires 

Op zoek naar mooie barbecue accessoires als vaderdag cadeau? Dit zijn enkele accessoires die absoluut niet mogen missen bij de beste barbecue ervaring!

Een barbecueset met bijbehorende accessoires zoals vorken, tangen en een schraper, een barbecue aansteker, een voedsel thermometer, een barbecueborstel, een barbecue schort, een grillreiniger, een set barbecuekruiden, houtskool, een BBQrooster, een BBQbrander en  grillhandschoenen.

Barbecue schort met handschoenen

€52,95

4.6/5

20-delige BBQ set

€29,95

5/5

Ik steak alles in de fik

€11,99

4.4/5

BBQ vlees thermometer

€169,99

4.7/5

Elektrische barbecue

is een barbecue die is aangesloten op een stroomvoorziening, waardoor het verwarmen van het voedsel veel sneller gaat dan bij een klassieke barbecue. Een elektrische barbecue is meestal kleiner en licht van gewicht, waardoor hij makkelijk meegenomen kan worden naar een park of tuin. Deze barbecues maken gebruik van een elektrisch verwarmingssysteem, waardoor er geen kool en gas nodig is om het voedsel te bereiden. Elektrische barbecues zijn meestal voorzien van temperatuurregelaars waarmee de gebruiker eenvoudig de temperatuur kan aanpassen. Voor de niet-zo-handige vader is een elektrische barbecue een perfect alternatief voor de klassieke barbecue!

Tristar elektrische bbq

€26,-

4.5/5

Korean style elektrische bbq

€54,95

4.6/5

Elektrische verticale grill

€74,95

4.3/5

Clatronic elektrische tafel barbecue

€29,95

4.5/5

Barbecue cadeaus zijn leuk om te geven

Barbecue is een grote hit bij veel mensen en veel mensen genieten ervan. Het is een geweldig cadeau om te geven aan mensen die van buitenleven houden. Het is een gemeenschappelijke manier om de band tussen vader en zoon te versterken en gezelligheid te creëren. Het is een leuke manier om een speciale gelegenheid te vieren. Je kunt de barbecue ook gebruiken om familie- en vriendenfeesten te organiseren. Het is een leuk cadeau omdat het een leuke manier is om samen te komen en te genieten

Barbecue zelf maken

Als je een barbecue wilt maken, heb je verschillende onderdelen nodig. Deze onderdelen omvatten een barbecueframe, een rookkast, een brander, een kolenbak, een deksel, warmhoudrekken, een thermometer, een aspan, een kolenvanger, een koelelement, een kruidenbakje, een gereedschapsrek, een kookplaat, een vuurstarter, een veger en een afvoerput. Sommige van deze onderdelen zijn optioneel, maar veel mensen vinden het handig om ze te hebben voor een optimale grilervaring. Bekijk ook onze vaderdag cadeau knutselen pagina over andere do-het-zelfjes!

Wat geef je cadeau bij een barbecue?

Er zijn veel verschillende cadeaus die je kunt geven bij een barbecue. Een aantal suggesties zijn: een barbecue accessoire set, een set spelletjes om buiten te spelen, een selectie van speciaal biertjes, een barbecue aansteker, een gourmet hamburgerkit, een kruidenmix, een set kruidenmixen, een barbecue boek, een selectie gourmet sauzen, een selectie gegrilde groenten, een selectie gegrilde kazen, een selectie vleeswaren, een bijpassend kookboek, een fles wijn of een cadeaubon voor een grill restaurant.

barbecue cadeau pakket

Een barbecue cadeau pakket is een leuke en originele manier om je vader te verrassen met een heerlijk avondje barbecueën. In deze cadeaupakketten zit alles wat je nodig hebt voor een geslaagde barbecue. Denk hierbij aan een kwalitatief goede barbecue, diverse soorten barbecue tools en bestek. Daarnaast kan je ook kiezen voor extra luxe producten zoals een thermometer, handige tangen en roosters. Het is een leuk cadeau voor mensen die van lekker eten houden, en een gezellig avondje thuis willen doorbrengen.

Hoe steek je een barbecue aan?

Om een barbecue aan te steken heb je verschillende opties. Je kunt houtskool of briketten gebruiken.

 1. Plaats de houtskool of briketten in de barbecue en verspreid deze over de bodem. 
 2. Gebruik een aansteker of lucifers om papier of droog hout te verbranden. Leg het verbrande papier of het droge hout in het midden van de houtskool of briketten. 
 3. Blaas lucht in de barbecue om het vuur aan te wakkeren. 
 4. Zorg dat de houtskool of briketten roodgloeiend zijn voordat je begint met barbecueën.

Hoe maak je een barbecue schoon?

Heel leuk zo’n barbecue cadeau, maar hoe maak je deze na gebruik eigenlijk schoon?

 • Verwijder al het voedselresten en de as van de barbecue. Dit kan worden gedaan met een staalborstel of een speciale bbqschraper. 
 • Verwijder alle losse delen van de barbecue zoals de thermometer, de rooster, de grillplaat en de branders. 
 • Spoel de barbecue af met warm water en een mild afwasmiddel.
 • Maak de binnenkant van de barbecue schoon met een sopje van warm water en afwasmiddel.
 • Spoel de binnenkant van de barbecue af met warm water en droog af met een schone doek.
 • Maak de buitenkant van de barbecue schoon met een mild schoonmaakmiddel. 
 • Vet de binnenkant van de barbecue in met vet of olie. 
 • Breng een laagje vet of olie aan op de buitenkant van de barbecue om het roesten tegen te gaan. 
 • Plaats alle losse delen van de barbecue terug op hun juiste plaats.
 • Controleer de luchttoevoeropeningen om er zeker van te zijn dat ze vrij van roet en vuil zijn.

Waar komt de barbecue vandaan?

De barbecue is afkomstig uit het Caribisch gebied, waar het als een traditionele bereidingswijze werd gebruikt om vlees, vis en groenten te bereiden. Het woord barbecue is afgeleid van de Taínoindianen in het Caribisch gebied, die de techniek gebruikten om vlees te bereiden. De barbecue werd later door de Europese kolonisten naar hun landen gebracht en is inmiddels wereldwijd populair.