Vaderdag cadeau knutselen

Ideeën vaderdag cadeau knutselen - door iedereen te maken!

Volgens sommigen is het krijgen van een knutselwerkje hét ideale vaderdag cadeau. Je moet er namelijk zelf voor aan het werk en dat maakt het persoonlijk. Ouders vinden het vaak hartverwarmend om iets te krijgen waar hun kinderen écht aandacht aan hebben besteed. De creatievelingen onder ons doen er dus goed aan om zelf de verfkwasten en lijmpotjes uit de kast te halen, want in dit artikel vind je de leukste vaderdag cadeaus om zelf te knutselen!

We snappen dat niet iedereen even handig is en daarom vind je hier zowel makkelijke als gevorderde knutselideeën. Heb jij nou niet de knutselspullen in huis om jouw innerlijke creativiteit tot uiting te brengen? Bestel hier dan alles wat je nodig hebt om goed voorbereid van start te gaan! Heb je de benodigde spullen in huis? Dan kunnen we nu echt beginnen.

1. Lintje voor de allerbeste papa

Om “makkelijk” af te trappen beginnen we met een superleuk vaderdag cadeau die iedereen kan maken. Ook peuters kunnen hier een prachtig werkje van maken. Het enige wat je nodig hebt is een kartonnen bordje en gekleurd papier. Daarnaast is het leuk als je stiften ter beschikking hebt om het helemaal naar eigen smaak vorm en kleur te geven. 

Tip: knip met een schaar leuke figuurtjes uit zoals hartjes of sterretjes en plak deze op je knutselwerkje!

vaderdag cadeau knutselen

2. Spatel met leuke boodschap

Is jouw vader helemaal weg van koken of barbecueën? Dan is dit misschien wel een zeer geschikt cadeau. Een knutselcadeau wat erg makkelijk is om te maken, er leuk uit ziet en ook nog eens ontzettend bruikbaar is. Neem een houten spatel en versier deze met een persoonlijke boodschap. Wederom voor iedereen makkelijk te maken en je hoeft misschien niet eens je huis uit om het te maken. Met een paar stiften en een spatel kun je al beginnen.

Tip: Koop een kwalitatieve spatel met een vlakke steel. Op deze manier kun je het makkelijk versieren en wordt deze ook nog eens dagelijks gebruikt!

vaderdag cadeau knutselen

3. Geschilderde steen met boodschap

Heb jij ook een kei van een papa? Dan is niks toepasselijker dan dit knutselidee. Ook hiervoor is het niet altijd nodig om de deur uit te gaan om dit in elkaar te knutselen. Wat wel belangrijk is, is dat je een geschikte kei vindt buiten om jouw persoonlijke boodschap over te brengen. Maak de kei eerst goed schoon onder de kraan en laat deze een uurtje drogen voordat je begint met schilderen. Geen verf in huis? Bekijk via onderstaande knop speciale knutselverf!

Tip: Bedenk vooral zelf een originele tekst om toe te voegen aan de steen. Hoe persoonlijker hoe beter! Vind je het lastig om dit te bedenken? Misschien kan je mama je hierbij helpen.

vaderdag cadeau knutselen

4. Zelfgemaakte vrolijke strik

Heeft jouw vader dagelijks een pak aan naar zijn werk en mag dit wel wat vrolijker? Dan is dit je kans! Hoe leuk is het om zijn nieuwe strik geheel zelf te ontwerpen? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een A4 papier. Deze kan je later als deze gevouwen is tot een strik versieren met kleuren en figuurtjes en diamantjes. 

Bekijk de tutorial op Youtube

Tip: Vind jij het lastig om te vouwen? Vraag dan hulp aan je mama of juf. De voorbeeldvideo vind je hierboven

vaderdag cadeau knutselen

5. Fotolijstje met jouw favoriete foto

Wil jij jouw vader doen smelten? Met een simpel idee heb jij toch een ontzettend leuk vaderdag cadeau om te geven. Daarnaast is het ontzettend makkelijk! Het enige wat je nodig hebt is namelijk een fotolijstje, een super lieve of leuke foto van jullie samen en wat creativiteit. Print de foto uit en maak een mooie versiering op de lijst. Wees hierin creatief! Een leuke of liefdevolle boodschap is natuurlijk ook helemaal prima!

Tip: Een foto van jij en jouw papa is leuk, maar een foto van jullie hele gezin is ook leuk! Wees niet te kieskeurig op de foto, als deze maar leuk is!

vaderdag cadeau knutselen

6. Geverfde mok of kom

In het kader van simpel maar leuk kan de zelf-geverfde mok natuurlijk niet ontbreken. Er is genoeg servies te vinden met leuke vaderdag quotes, maar eigenlijk vinden wij dit veel leuker! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is acrylverf en een mok of kom. Deze verf is namelijk watervast en daarom perfect  voor het beschilderen van servies. We wensen je veel plezier in het maken van jouw kunstwerk!

Tip: Vraag mama welke mok je kunt gebruiken voordat je zomaar eentje uit de kast pakt! Is het beschilderen van een mok of kom niet mogelijk? Dan kan je dit idee ook prima toepassen op een bloempot!

vaderdag cadeau knutselen

7. Pennenbakje met foto of tekst

Welk huis heeft geen pennenbakje ergens staan? Vaak lelijk, oud of saai. Daar kan jij verandering in brengen! Met dit simpele cadeau verras jij jouw vader absoluut. Koop een houten pennenbakje en print jouw favoriete foto uit met je papa. Knip deze vervolgens in een leuk vormpje uit en plak deze op het pennenbakje. Je kan er ook nog een leuke persoonlijke boodschap opzetten. Want, hoe persoonlijker hoe leuker!

Tip: Vind je dat dit pennenbakje nog wel wat extra kleur kan gebruiken? Schroom dan niet deze te voorzien van leuke tekeningen van verf of stift.

vaderdag cadeau knutselen

8. Sleutelhanger bord

Is jouw vader ook altijd zijn autosleutels kwijt? Niet erg handig maar het gebeurt nou eenmaal. Nu niet meer! Met deze superhandige zelfgemaakte sleutelbord. Het is super simpel. Zoek een mooie plank, een dun stuk boomstam of eventueel een ander langwerpig object en draai hier ophanghaakjes in. Je herkent deze haakjes vast wel van de kapstok. Dit idee gaan we namaken maar dan voor sleutels! Jouw vader en misschien wel ook jouw moeder raken op deze manier nooit meer hun sleutels kwijt. Ze hebben in ieder geval geen excuus meer ;). 

Tip: Schrijf boven elk haakje een naam van jullie gezien. Iedereen heeft dan zijn eigen haakje. Zo weet je ook wie er thuis is en wie niet!

vaderdag cadeau knutselen

9. Minions sleutelhangers

Minions sleutelhangers

Leuk te combineren met het sleutelbord. De Minions sleutelhangers! Je maakt deze supermakkelijk van oude kurken. Vraag dus jouw mama of ze kurken wilt sparen als dat nodig is. Het enige wat je hier verder voor nodig hebt is een sleutelhaakje en verf. 

Tip: Maak je meerdere Minions? Maak ze allemaal net even anders zodat elke sleutelhanger helemaal uniek is. Op deze manier kan iedereen in de familie zijn of haar eigen sleutels herkennen aan deze sleutelhanger!

vaderdag cadeau knutselen

Vaderdag cadeau knutselen baby

Vanaf de geboorte van een baby hechten vaders vaak direct ontzettend veel waarde aan alles wat met hem of haar te maken heeft. En ja, als je vader bent hoort daar op vaderdag natuurlijk een vaderdag cadeau bij. Logischerwijs moet de baby geholpen worden met knutselen van dit cadeau. Het leukste om te maken is iets wat de baby in deze periode weerspiegeld. Denk bijvoorbeeld aan een hand- of voetafdruk van verf in een fotolijstje, of een leuke foto van de baby en de papa die hij stiekem nog nooit gezien heeft. 

Let er wel op dat je het jaartal er bij zet. Dit maakt het voor later superleuk om op terug te kijken!

Papa vaderdag cadeau knutselen

Geld uitgeven aan een cadeau voor jouw papa is natuurlijk een no-brainer. Natuurlijk heb je alles over voor hem en wil je dit laten blijken uit een mooi cadeau. Maar vergeet nooit de kracht van een zelfgemaakt cadeau. Ook als je al een (jong)volwassen man of vrouw bent is het zelf knutselen van een cadeau voor vaderdag een hele leuke optie. Combineer het bijvoorbeeld met iets wat hij écht nodig heeft. Zoals een nieuw scheerapparaat of heggenschaar waar hij het al maanden over heeft.

Het toevoegen van een persoonlijke boodschap op op een zelfgemaakt cadeau heeft juist voor de vaders die al op leeftijd zijn een veel hogere waarde dan iets wat je hebt gekocht. Ook als je geen knutselaar bent kun je het persoonlijk maken. Bekijk bijvoorbeeld deze persoonlijke vaderdag cadeaus. Laat een mok bedrukken met de leukste foto van jullie samen of ga nu het weer kan iets leuks doen! Met het hele gezin of samen met z’n tweetjes. Je vindt verschillende vaderdag uitjes voor jong en oud allemaal bij ons.

Vaderdag cadeau zelf maken

Het is leuk om een vaderdag cadeau zelf te maken. Je kunt hiermee een persoonlijk geschenk geven waar je vader of opa van zal genieten. Je kunt bijvoorbeeld een fotoalbum maken met foto‘s uit het verleden of een collage van herinneringen maken. Ook kun je een leuke kaart maken met een origineel gedicht of een persoonlijke boodschap. Verder kun je ook een mok of bord met een leuke tekst bedrukken of een shirt met zijn naam of zijn favoriete team erop. Ook kun je een kunstwerk maken met een liefdevol thema, zoals een landschap of portret van je vader. Kortom, je kunt een origineel en persoonlijk vaderdag cadeau maken met je eigen creatieve ideeën.